Wijnproeverijen

Wijnproeverijen zijn een echte belevenis. Wijnproeven is een echt ritueel. Je kijkt, walst, ruikt, proeft en spuugt via een vast stramien. Tijdens dit proces heb je een peinzende blik, je laat de smaak op je inwerken en doet vervolgens een uitspraak over het bouquet en karakter. Je kunt er heel gewichtig over doen, uiteindelijk gaat het erom dat je de wijn lekker vindt. Smaak verschilt, wat de één een prachtig mooie wijn vindt, is voor de ander ‘zuur druivennat’. Soms heb je zin in een makkelijke doordrinker en soms een complexe wijn waarvoor je echt gaat zitten en zo nu en dan een slok neemt. Een wijn die in de gootsteen verdwijnt, is eeuwig zonde. Bij wijnhandel Halve Morgen staat proeven daarom centraal: in de vorm van een wijnproeverij, proeftas of cadeauproefkist.

Klaar voor een wijnproeverij? Doe nu een aanvraag bij Halve Morgen

    Wijnproeverijen

    Wijnproeverijen zijn buitengewoon gezellig en ook nog leerzaam. Wij organiseren regelmatig wijnproeverijen in onze winkel. Ook is het mogelijk om zelf een gezelschap met een wijnproeverij te vermaken bij ons of op locatie. Vinoloog Danny van Leersum leert iedereen de beginselen van het wijnproeven en vertelt over de wijnen die we schenken. Dat zijn boeiende verhalen over de wijngaardeniers, de herkomst en smaaktonen. Ook weet hij veel over wijn-spijscombinaties. Dat kun je zelf ervaren. Een wijnproeverij omkleden wij desgevraagd met bijpassende hapjes en gerechten.

    Proeftassen

    Op ons schap en in de wijnkelder liggen wijnen uit een lopende landen en van verschillende prijsniveau. Dat kan lastig kiezen zijn. We kunnen je alles vertellen over de herkomst en smaaktonen. Ook valt er altijd een glas te proeven. Het uitgebreide ‘proefwerk’ kun je ook thuis doen met een voordelige proeftas met zes flessen. In de proeftas vind je gevarieerde witte en rode wijnen. De volgende keer weet je exact wat je lekker vindt. De inhoud van de proeftassen wisselen we regelmatig zodat je langzaam onze collectie wijnen leert kennen. Een proeftas geven als relatiegeschenk? Dat kan, kijk daarvoor op de pagina relatiegeschenken.