Horecaspecialist bij uitstek

Een fles wijn ontkurken is een momentum. Het is de opmars naar een verrukkelijk ogenblik van genieten. Een lekker glas wijn maakt je ontspannen, blij en zorgt in gezelschap voor een vermakelijk gespreksonderwerp.

Wijnkaart

Een wijnkaart is het verlengde van de menukaart. Het prijsniveau van de wijnen moet in balans zijn met de gerechten. Een basisselectie bestaat uit zes tot tien witte en rode wijnen die je per seizoen of kaartwissel verandert. Onderscheid in de wijnen is belangrijk, ook het regelmatig wisselen om de gast te blijven verrassen. De wijnkaart kan bestaan uit een vast aantal open huiswijnen gecombineerd met verkoop per fles of uit een wijnkaart volledig met open flessen. Overigens blijkt dat volledig open schenken per glas tot een hogere omzet leidt. Uiteraard kijken we in dat geval samen naar de ideale collectiegrootte om verspilling te beperke

Gerechten

De keuze van de wijnen is afhankelijk van de gerechten die je serveert. De smaak van wijn moet de gerechten ondersteunen of liever nog versterken. Zeker wanneer je gaat werken met wijnarrangementen, dan moet de wijn-spijscombinatie perfect zijn. Onze kennis is op dit gebied groot. Bij elke kaart willen wij met de wijn inspireren. Wij hebben toegangelijke wijnen maar ook bijzondere wijnen van speciale afkomst of met sterk karakter.

Verhaal

Gasten gaan steeds meer op zoek naar een beleving. Een verhaal over de wijn die je schenkt, voegt een essentiële bijdrage aan deze beleving. Het is amusant voor een gast om te horen wat hij drinkt. Wij vertellen je daarom uitgebreid over onze wijnen. Dat gaat verder dan alleen de smaakomschrijving. Op de wijnkaart kun je smaaklijsten en wijnsuggesties per gerecht aangeven, uiteindelijk gaat het om de uitleg van de sommelier of ober aan de tafel.