Wijngroothandel en wijnimporteur

Voor iedere smaak, voor iedere gelegenheid

In vroegere tijden was een halve morgen een oppervlaktemaat. Boeren gaven deze naam aan een stuk land dat ze in één ochtend konden ploegen. In het gebied rond de Dorpstraat in Elst woonden rond de 1900 ambachtslieden: metselaars, schilders, slachters, spekrokers en tabakstelers. Eén van de de doodlopende straatjes aldaar is de Halve Morgen. De oorlog verwoeste de meeste huizen, maar de verbindingsweg tussen de Dorpstraat en het Europaplein blijft behouden. In de volksmond wordt deze vervolgens de Halve Morgen genoemd. Er is een restaurant dat aan de basis staat van de wijnhandel is gevestigd, aan dit pittoreske straatje. Dat is het tegenwoordige restaurant LEF. De wijnhandel verhuist, maar de naam verwijst nog altijd naar de vervlogen tijd.

premium bootstrap themes

De eigenaren van wijnhandel Halve Morgen

Vinoloog en wijnimporteur Danny van Leersum start zijn carrière in de verzekeringswereld. Hij verkoopt verzekeringsproducten van grote spelers. In zijn vrije tijd zit hij voornamelijk met zijn neus in de wijnboeken. Zijn interesse in het wijnambacht is groot. Waarom maakt hij van zijn hobby niet zijn werk? Hij volgt een opleiding tot vinoloog, doet ervaring op bij een drankgroothandel en werkt bij het gerenommeerde wijnhuis Appeldoorn in Velp. Zijn specialisatie is wijnadvies voor de horeca vanwege zijn kennis en gevoel voor wijn-spijscombinaties. Bij de competitie ‘vinoloog van het jaar’ wordt hij derde hetgeen zijn bekwaamheid onderschrijft. In het zakelijk verkeer in Elst raakt hij in gesprek met entrepreneur Edwin Jansen. De rasondernemer heeft oog voor business en bezit meerdere bedrijven. Edwin heeft bovendien een passie voor wijn; hij vindt het een fascinerend product en is een wijnliefhebber. In deze passie vinden beide heren elkaar. Als zich de kans voordoet om Wijnhandel Halve Morgen over te nemen, dan pakken ze die gezamelijk.

Wijnhandel Halve Morgen

Wijnhandel Halve Morgen is gevestigd aan de Kleine Molenstraat in Elst. In 1956 huisvest hier ruim 30 jaar Drankenhandel Kamps. Jarenlang heeft het authentieke pand leeggestaan omdat er geen passende bestemming was. Tot vreugde van familie Kamps doet de geschiedenis eer aan met Wijnhandel Halve Morgen. De wijnwinkel heeft zo’n 300 wijnen op het schap staan. Danny en Edwin maken geregeld wijnreizen en bezoeken frequent wijnbeurzen om inspiratie op te doen, hun kennis te vergroten én om voor pareltjes in jouw wijnrek te zorgen. Danny runt de winkel. Zijn hartstocht voor het wijnambacht ervaar je direct. Over elke wijn in de winkel heeft hij een verhaal. Een boeiend verhaal dat de beleving bij het drinken allen maar intenser maakt. Proost. Op jouw gezondheid!