Paul Mas

Domaines Paul Mas is ontstaan in Château Paul Mas, in het gehucht Conas, in Pézenas, Molière. De Domaines ontwikkelden zich vervolgens in de gemeenten Montagnac met de wijngaarden van Nicole en de Mas des Tannes, de biologische wijngaard.

Auguste Paul Mas, overgrootvader van Jean-Claude Mas kocht de eerste wijngaarden van 9 hectare in de familie in 1892. In 1934 breidde Raymond Mas de wijngaard uit met de acquisitie van 15 hectare op Domaine Montredon (Montagnac). In 1954 ontwikkelt Paul Mas de familiewijngaard zodat hij samen met zijn broer Maxime de wijngaard uit kan breiden tot 120 hectare. In 1987 liet Paul Mas 35 hectare wijngaarden over aan Jean-Claude Mas, die 13 jaar later de Domaines Paul Mas creëerde.

Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werken ze samen met verschillende boeren waardoor ze nog een 1312 extra hectare tot hun beschikking hebben. Hierdoor hebben ze toegang tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk groot aantal bodems in de Languedoc.

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en hierdoor een wijn te presenteren die aansluit op wat de consument vandaag de dag vraagt; veel fruit, concentratie kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal wordt aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijnen in een warm (heet) klimaat.

Al onze wijnen zijn gemaakt voor één doel, om u een uniek en authentiek moment van plezier te geven wanneer u ze proeft.

Jean-Claude Mas
Oprichter, Les Domaines Paul Mas