Domaines Astruc

De droom van Jean Astruc wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare aan wijngaard in Malras. In de jaren vijftig erft zijn zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het draaiende te houden. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Maltras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc.

Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo’n honderd boeren. In 2003 komt Jean-Claude mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen.

Gevestigd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd.