Beauvignac

La Cade de Pomérois, opgericht in 1932, is in de loop van de jaren gegroeid en gemoderniseerd.

Na de fusie met de kelder van Castelnau de Guers in 2003 en de kelder Mèze in 2007, strekt de wijngaard van de wijnen van de familie Beauvignac zich uit over 1750 hectare, waarvan 400 geclassificeerd AOP Pipcoul de Pinet.

Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 350 medewerkers, rijk aan kennis. De oogst is de laatste jaren ongeveer 57% wit, 21% rosé en 22% rood.

Deze wijnen worden voor de helft geclaimd in IGP OC en 20% in AOP Pipcoul de Pinet. De overige in IGP Cotes de Thau, voornamelijk rosé. Gevarieerde druivenrassen zijn Picpoul, Chardonnay, Viognier, Sauvignon en Terret voor de witte wijnen. Merlot, Cabernet, Syrah, Grenache, Cinsault en Carignan voor de rood en rosé wijnen.

De wijngaard heeft een mediterraan klimaat getemperd door maritieme invloeden. Het strekt zich uit tussen de Etang de Thau, op zonnige terrassen genaamd Costières, vandaar de naam “Costières de Pomérols”. Bodems gedomineerd door klei en kalksteen zijn bevordelijk voor de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit in harmonie met hun terroir.